Om Kwadusa

Hos Kwadusa ved vi, at Afrika kan! Derfor kombinerer vi det bedste af to verdener: Afrikanske prints og tekstiler med dansk design. Resultatet er unikke limited edition kollektioner der hylder slow fashion og godt håndværk. For når du køber vores tøj, er du og dine børn ikke bare velklædte, I er også med til at støtte den spirende afrikanske modescene.

Kwadusa er grundlagt med et ønske om at kombinere afrikansk håndværk med dansk design og samtidig være med til at støtte den store virkelyst og drive som Afrika også har at byde på.

Vores designs tager udgangspunkt i de klassiske afrikanske wax-prints (voksprint), som mange forbinder med Afrika i dag. Wax-printene, hvis navn vidner om, at printene oprindeligt blev lavet med voks, kom med europæerne til Afrika – via Indonesien – hvor traditionen stammer fra.

Især i Vestafrika er wax-printene blevet en integreret del af kulturen, og man bruger printene til at udtrykke holdninger, vise sit kulturelle tilhørsforhold, til samfundssatire eller støtte sin kandidat til præsidentvalget.

Kwadusa (Kwadu Sa) er et af de ældste tekstildesigns fra 1800-tallet. Et indonesisk design som er tilpasset afrikanernes smag og kultur. Direkte oversat betyder det banan-hånd, altså bananklase. I Ghana har designet også fået navnet ”Independence” og refererer til Ghanas uafhængighed.

Kwadusa om